Menu Sluiten

Wie zijn wij

De zadels van Ihesta Saddles worden gemaakt van eerste klas rundleer. De zadels van Ihesta Saddles worden gemaakt in een kleine Engelse zadelmakerij. Hierdoor is er veel contact met de zadelmakers over de bestelde zadels en wordt er continue een goede kwaliteit zadels gemaakt. De zadelmakers hebben al ruim 30 jaar ervaring in het maken van kwaliteit zadels. Alle zadels van Ihesta Saddles worden gebouwd volgens de MSFC normen.
Voor een zadel de zadelmakerij verlaat wordt het zadel onderworpen aan een strenge kwaliteit controle.
De kussens van de zadels worden gevuld met eerste klas schapenwol voor een optimale vering in de kussens en  drukverdeling.
Ihesta Saddles maakt gebruik van bomen met een optimale balans in flexibiliteit en stabiliteit. Zodat het gewicht van de ruiter optimaal verdeelt wordt zonder dat het paard gehinderd wordt.
Met verschillende chiropractors en osteopaten voor paarden hebben we gekeken naar de opbouw van het zadel en zij waren hier erg enthousiast over.
Alle zadels zijn te leveren met monoblad en met een normaal zweetblad. De wrongen kunnen naar persoonlijke wens besteld worden en het is zelfs mogelijk om te kiezen voor wrongen met klittenband om te kunnen wisselen tussen wrongen.
Tevens zijn van alle modellen speciale junior zadels ontwikkeld met behulp van een aantal junioren. Deze zijn helemaal toegespitst op het gebruik door de jongere ruiter, met een korter zweetblad en een kleinere zitting en verwisselbare wrongen zodat de wrongen mee kunnen groeien met de benen van de ruiter.
Elk zadel kan helemaal samengesteld worden naar de persoonlijke wensen van ruiter en paard. Uiteraard hoort bij ieder zadel ook een luxe zadelhoes.

We hebben van alle zadels modellen op voorraad dus en wij komen graag vrijblijvend bij u langs om deze aan u te tonen en uit te proberen.